RELEASEFESTEN FÖR BOKEN ”SNACKA OM KAOS” LYCKAD! NU FORTSÄTTER DIALOGEN… 

Posted on augusti 26, 2009 by Maria
I fredags hade vi boksläpp! Det blev lyckat! Vi är nöjda och glada över att det kom så många från olika håll – vänner, Hanna, Maria Ungdom, Polisen, Socialtjänsten (kurator, familjerådgivare), författarkollegor, med flera…

På programmet stod högläsning ur boken, intervjuer och dialog med författarna. Varför blev det kaos? Hur kom ni ur det? Vilket stöd fick ni och hur kan ni nu hjälpa andra? Det var några av de frågor som kom upp i samtalen.

Tillsammans kunde vi konstatera att det är viktigt att våga “snacka om kaos”. Den som pratar får ofta extra kraft att ta itu med problem som för stunden känns oöverstigliga.
Vi konstaterade också fritidssysselsättningar är viktiga och reflekterade över att ledarna för kyrkans tjejgrupp orkade genomföra så många bra aktiviteter med ungdomarna.

Men tänk vad mycket mer en release kan ge… En av Angelikas kompisar inser nu att det är fullt möjligt att skriva en bok… Familjerådgivningen, Hanna och Maria Ungdom fick njuta av att deras insatser lyckats och att vi mår bra (de har inte alltid möjlighet att följa människor med problem ända in över målsnöret!). De gör ett bra jobb allihop!

Boken och boksläppet var dock bara början på våra samtal om föräldraskap och tonårsstrul. Dialogen fortsätter nu på vår blogg www.snackaomkaos.se, på Facebook och på vårt nyöppnade krisinstituet “Svenska Institutet för kriskommunikation”.

Etiketter: snackaomkaos

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-