DU KAN BIDRA TILL EN TRYGGARE INTERNETNÄRVARO FÖR BARNEN

mars 29th, 2010MariaInga kommentarer
I vår bok ”Snacka om kaos” ger vi råd som rör kommunikation och Internet. Via Internet kan vi dela våra kunskaper och erfarenheter, kommunicera, träffa nya vänner och på andra sätt förgylla vår tillvaro. Men, precis som i det vanliga livet finns där också otrevligheter som mobbing, knarkförsäljning och sexuella trakasserier.

Som förälder är det viktigt att vara insatt i Internets möjligheter, hot och vad ens eget barn gör på nätet. Be ditt barn att ge dig en kurs och visa vilka platser han/hon använder. Efter att ha surfat runt en stund har du en bra inblick och kan sedan prova själv. Ta också tillfället i akt att diskutera nätetik och vad barnet kan göra om han/hon stöter på något kränkande. Prata också om vad som är kränkande, olagligt och var gränserna går hemma hos er (t.ex. att ni inte accepterar spel med riktiga pengar). Du kan även ta upp viktiga frågor med skolan – de har också ett ansvar att hänga med – och andra vuxna. Om fler vuxna engagerar sig kan vi skapa en tryggare internetnärvaro för våra barn.
Fler tips för föräldrar och ungdomar finns bland annat på Fryshuset/Nätvandrarna, Surfa Lugnt och kränkt.se.

Etiketter: snackaomkaos

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-