HAR NI EN KRISKOMMUNIKATIONSPLAN?

Posted on 2010-03-30 by Maria
Krismedvetandet ser ut att öka i Sverige. Allt fler företag och organisationer, som vi talar med, har en krisplan. De vet hur de ska agera i en kris. Men, när vi frågar om de vet hur de ska kommunicera i en kris blir det ofta tyst. Efter några sekunders betänketid svarar många att de ”tror att det finns någon slags plan för kommunikation, det borde finnas…”.

Är du osäker på om ni har en kriskommunikationsplan, kolla! Om den finns, kolla att den är uppdaterad och tillgänglig för dem som ska använda den. Säkerställ också att viktiga nyckelpersoner i praktiken kan använda planen och att kommunikationsprocesser och kanaler fungerar som det är tänkt.

Öva!

Vill ni ha hjälp att testa, ta fram och/eller införa en kriskommunikationsplan, som fungerar just för er och er verksamhet, kontakta Sverredal & Langen, Svenska Institutet för Kriskommunikation, info[at]krisinstitutet.se!

Senaste inläggen

Arkiv Krisinstitutet

Länkar

Etikettmoln