BILDER FRÅN NORDKOREA OCH SYDKOREA #SIDEBYSIDE I STOCKHOLM 21-27 AUGUSTI

Posted on juni 24, 2015 by Maria

I april 2012 besökte Sverredal & Langen Nordkorea. Sedan dess har intresset för utställningar, föreläsningar och samtal kring bilderna fotograferade i det mytomspunna landet varit stort. Så stort att fotoprojektet nu har vidareutvecklats efter en resa till Sydkorea, i april 2015. Den 21-27 augusti blir det premiärvisning i Stockholm.

På temat #sidebyside ställer fotografen Maria Langen ut bilder från Nordkorea och Sydkorea. Kanske som ett sätt att utmana sitt eget fotografiska tänkande, kanske för att möta omgivningens nyfikenhet – eller helt enkelt bara för att bjuda in till en stunds trevlig samvaro i skuggan av världens konflikter. I fokus är koreanska vyer, gatumiljöer och människor i rörelse.

Utställningsprogram:
Fredag 21 augusti kl. 17.00-20.00 – Vernissage
Lördag 22 augusti kl. 13.00-16.00 – Utställning
Söndag 23 augusti kl. 13.00-15.00 – Seminarium* / utställning
Tisdag 25 augusti kl. 17.00-20.00 – VIP-evenemang
Torsdag 27 augusti kl. 17.00-19.00 – Seminarium* / utställning

* Fotografen berättar om #sidebyside med bilder från Nordkorea och Sydkorea
Välkommen till vårt mobila galleri Sverredal & Langen, denna gång på NOX, Oxtorgsgatan 8, i centrala Stockholm!
Vi öppnar även upp för dig som vill delta i projektet via sociala medier – håll utkik efter #sidebyside på Facebook och Instagram – eller besök vår internationella bildbyrå www.svelan.com där vi, i samband med utställningen, kommer att presentera fotografier på temat #sidebyside i ett eget galleri.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-