Bildkommunikation - för dig som vill ligga steget före

Posted on november 11, 2015 by Maria
Välkommen till en kurs fylld med inspiration, praktisk teori och framgångskoncept för effektiv bildkommunikation!

Bildkommunikation är en kurs för dig som vill utveckla din förmåga att jobba strategiskt och praktiskt med bild. Allt för att ligga steget före och bättre kunna avgöra när en bild har den kommunikativa kraft som krävs för ge önskad effekt hos sina mottagare, i ett givet sammanhang.

Kursen leds av kommunikationsstrategen och fotografen Maria Langen, som med egna bilder och exempel inspirerar och delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter från bild- och kommunikationsarbete i olika organisationer, branscher och länder. 

Tillsammans med deltagarna går hon igenom bildkommunikationens teori och grunderna för vad som kännetecknar en ”bra” bild i olika sammanhang som information, nyheter, kris och reklam. Hon tar upp framgångsfaktorer för budskapsformulering och kommunikation i olika kanaler, traditionella medier och sociala forum. Hon berör målgruppers beteenden och trender, för att avsluta med praktiska tips som kan underlätta bildarbetet.

Som en röd tråd genom kursen går dialogen kring vad som skiljer ”flipp från flopp”.
Kursen genomförs löpande hos kunder, på seminarium och utbildningar. Skicka din intresseförfrågan till maria.langen[at]svelan.se. Vad skiljer flipp från flopp i bildkommunikation? Foto: Maria Langen (bilden är från en hjälpinsats i Filippinerna)

Mer information om kursledaren
Maria Langen är en erfaren kommunikationsstrateg och fotograf, inriktad på bildens kommunikativa kraft i det digitala medielandskapet. Med världen som arbetsplats har hon producerat texter och bilder för såväl traditionella medier som digitala kanaler och sociala forum. Böcker, tidningar, bildbyråer, utställningar, presentationer, projekt, reklam-, informations- och utbildningsmaterial är resultat av hennes arbete. Aktuellt projekt är #sidebyside – ett projekt, en utställning och ett dialogseminarium – med bilder från Nordkorea och Sydkorea.

Senaste inläggen

Arkiv