Härnäst med Krisinstitutet

Posted on 2016-04-14 by Maria
Svenska Institutet för Kriskommunikation medverkar löpande i aktiviteter, seminarier och konferenser där kunskaps- och erfarenhetsutbyte är del av konceptet.

  • Marknadsföreningen i Stockholm: 23 maj: Halvdagskurs i kriskommunikation
  • Conductive 25-26 maj: Forum för politiska sekreterare WHEN S*** HITS THE FAN
  • Stockholms Civilförsvarsförening 28 maj*: Seminariedag för medlemmar, på temat ”terrorism”
  • Diplomeringskurs i kriskommunikation: Nästa tillfälle planeras till augusti, 2016 (v. 35). Kursen genomförs även på uppdrag av företag och organisationer.


Krisinstitutet drivs som ett nätverk av duktiga individer som kan krishantering och kommunikation. Grundare är Sverre Sverredal & Maria Langen. Vi jobbar främst förebyggande och förberedande.
---

* Skräddarsydd scenarioövning för Stockholms Civilförsvarsförening, Civilförsvarsförbundet

Välkommen till årets första temadag.
Välkommen till årets första temadag. Medlemmar i  Stockholms Distrikt är välkomna.
Stockholms Civilförsvarsförening bjuder in till årets första seminariedag på temat terrorism. Hur påverkar hotet vår vardag? Vad gör vi i en verklig katastrofsituation? Vem ska vi vara vaksamma på?
Lördagen den 28 maj 2016, kl. 9.00-16.00, i Andreassalen på Högbergsgatan 31, i Stockholm. I en mix av presentationer, scenarioövning och dialog får du möjlighet att möta och diskutera med såväl föreläsare som styrelserepresentanter och andra medlemmar.
 
På programmet står:
  09.00-09.30 Samling och fika
  09.30-09.45 Ordföranden Vladimir Iserell hälsar välkommen och introducerar dagen
  09.45-10.00 Presentationspass ”laget runt”
  10.00-10.45 Teoretisk grund; Vad är terrorism? Hur kan man förebygga/förbereda sig?Förläsare Linus Gustafsson från Försvarshögskolan.
11.00-12.00 Föreläsning om katastrofmedicin med Curt L Malmsten
12.00-13.00 Lunch
13.00-15.00 Scenarioövning* med fingerade händelser i det offentliga rummet - Sverre Sverredal, Svenska Institutet för Kriskommunikation.
15.00-16.00 Reflektion och utbyte av erfarenheter och funderingar. Ordförande sammanfattar dagen och berättar om kommande aktiviteter i föreningen.

Scenarioövning. Utifrån fingerade scenarion ställs vi inför ett antal frågor. Hur bör man agera som individ vid ett befarat terroristdåd? Hur kan arrangörer/samhälle agera för att rädda liv och egendom? Vad bör kommuniceras? Vi delar upp deltagarna i grupper som får ett delscenario presenterat och under viss tidspress tar fram tänkbara åtgärder. Uppsummering av dagen och dokumentation av olösta frågeställningar och förslag som kanaliseras till lämplig instans av Maria Langen för senare återkoppling till deltagarna.

Stockholms Civilförsvarsförening bjuder på morgonfika och lunchsmörgås. Vill du ha en mer stadig lunch finns flera restauranger inom gångavstånd.
Bekräfta senast 23 maj att du kommer till stockholms[at]civil2.se. Max 30 deltagare.

Välkomna!
Styrelsen i Stockholms Civilförsvarsförening
Maria Langen, sekreterare och samordnare av temadagen: maria.langen[at]svelan.se, 070-536 31 05 Vladimir Iserell, styrelseordförande: vladimir.iserell[at]gmail.com, 070-267 70 64

Mer om Stockholms Civilförsvarförening

Senaste inläggen

Arkiv Krisinstitutet

Länkar

Etikettmoln